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Mr. Chris L Gansel 
Test Engineer 
Robert Sun Company 
240 Great Circle Road, #344 
Nashville, TN  37228 
 
Dear Mr. Gansel: 
 
This is in response to your letter of March 21, 1990 to Denise Wright 
concerning the burning of compressor oil with ammonia in space heaters.  You sked 
whether there are any regulations prohibiting the burning of such oil. 
 
There are no federal hazardous waste regulations specifically restricting the 
burning of ammonia contaminated used oils in space heaters.  Our regulations under 40 
CFR 266.41 governing used oil burning allow off-specification used oil to be burned in 
space heaters provided three conditions are met: 
 
(1)  The heater burns only used oil that is generated by the owner/operator 
     of the space heater or used oil from do-it-yourself oil changers who 
     generate the used oil as a household waste; 
 
(2)  The heater has a maximum design capacity of no more than 0.5 millon 
     BTU per hour; and 
 
(3)  The heater's combustion gases are vented to the ambient air. 
 
Thus, if your space heater model Sun 2 meets these design and use criteria, 
it may be used for the burning of off-specification used oils, including 
those that may be contaminated with ammonia, according to the federal 
regulations.  Some States, however, have different regulations governing used oil and 
we recommend your checking with the respective States. 
 
Sincerely yours, 
 
Original Document signed 
 
David Bussard, Director 
Characterization and Assessment Division 


